Blog

Mobilierul de sufragerie este un element central in decorarea acestei camere, dar nu numai. Materialele, tipurile de mobilier living si functionalitatea acestora sunt criterii esentiale de selectie. Canapele, biblioteci, comode TV si masute de cafea – toate trebuie sa indeplineasca aceste criterii pentru a se potrivi atat gusturilor, cat si nevoilor tale.

Este important sa-ti alegi mobilierul de living in functie de stilul tau de viata, de decorul interior, dar si de bugetul tau. Mobilierul trebuie sa fie practic, estetic si dupa imaginea ta personala pentru a-ti garanta momente de convietuire cu familia sau prietenii. Iata principalele criterii de selectie pentru alegerea mobilierului potrivit pentru sufragerie:

-materialele: lemn masiv, PVC, lemn compozit lacuit, sticla, metal;

-tipul de canapea, fotoliu si materialele acestora: drepte, coltare, in forma de U, extensibile, cu lasa;

-formele si functiile mesei de cafea: dimensiune, modulara sau fixa, optiuni;

-tipul dulapului TV: forma, dimensiune, de podea sau de perete, depozitare;

-stil de decor: traditional, rustic, scandinav, industrial, modern, design;

-alegerea accesoriilor: perne, pufuri, lampi, decoratiuni.

Ce material sa alegi pentru mobilierul de sufragerie

Atat din punct de vedere al pretului, cat si al esteticii, alegerea mobilierului de sufragerie este un act important, asa ca trebuie sa fii atent la fiecare detaliu. Prima alegere este cea a materialelor, ce justifica calitatea mobilierului, dar si intretinerea zilnica a acestuia.

Alegerea canapelei: intre confort, practic si estetic

Acesta este de obicei primul mobilier de sufragerie pe care il alegem. Este o achizitie importanta, deoarece necesita un buget mai mare. Alegerea este in functie de marime, in functie de spatiul disponibil, dar si de numarul de persoane care locuiesc in gospodarie. Tapiteria, calitatea scaunului, spatarul, tapiteria etc. sunt, de asemenea, criterii de alegere care nu trebuie neglijate. Ia in considerare instalarea unui fotoliu daca ai spatiul necesar pentru a-ti completa aspectul camerei de zi.

Alegerea masutei de cafea

In zilele noastre, aproape toate camerele de zi sunt echipate cu una sau mai multe masute de cafea. Micul mobilier ideal pentru depunerea revistelor, telecomenzilor sau pentru a lua un aperitiv cu prietenii, masuta de cafea este esentiala intr-un living. Pentru a o alege bine, trebuie sa tii cont de gusturile tale, de designul interior si de utilizarea pe care aceasta o va avea. Aceasta poate fi: dreptunghiulara, rotunda, patrata, ovala- alegerea este larga. Dimensiunea trebuie sa fie proportionala cu cea a canapelei pentru a ramane aproape de ea, permitand in acelasi timp o miscare usoara. Pentru a alege in functie de stil si gusturi, ai de ales intre lemnul solid, derivatele sale, precum panourile din fibra, metal sau sticla.

Comoda pentru TV

Deoarece marea majoritate a camerelor de zi sunt echipate cu un TV, este necesar sa alegi si o comoda TV. Dimensiunea sa este aleasa in functie de dimensiunea televizorului, spatiul pe care il ai la dispozitie dar si in functie de proportiile camerei de zi. Daca ai o canapea impunatoare, evita sa alegi o comoda TV prea mic in raport cu acesta din urma.

Alegerea stilului si a accesoriilor

Este evident ca toate piesele de mobilier din sufragerie trebuie sa se adapteze stilului casei pentru a se potrivi. Asadar, selecteaza mobilierul in functie de dorintele si de imaginea ta si alege intre urmatoarele stiluri:

-traditional: pentru o casa calda si prietenoasa, lemn de culoare deschisa, efect cozy;

-rustic: mobilier mare din lemn de culoare inchisa;

-scandinav: lemn deschis, alb, bej pentru o casa confortabila;

-industrial: metal, sticla, pietre pentru un aspect de mansarda garantat;

-modern: culori sobre, stil rafinat;

-design: linii curate, finete si claritate, spatiu mare.

Pentru a-ti completa camera de zi, foloseste accesorii precum perne pe canapea, otomane in jurul mesei de cafea si asa mai departe. Ia in considerare instalarea punctelor de lumina, cum ar fi lampile de masa mici sau lumanarile. Joaca-te cu culoarea obiectelor decorative pentru a nu-ti supraincarca interiorul.

 

BY:

[email protected]

Succes Grup este o companie specializata in activitati de presa si PR, software, marketing, consultanta si nu numai!Echipa este formata din specialisti din domeniu, aflati intr-o...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.