Blog

Unde este recomandat sa montezi sticla rezistenta la foc?

Incendiul este riscul cel mai ridicat in privinta oricaror tipuri de spatii si imobile. Din acest punct de vedere orice constructie si orice imobil are nevoie de avize si autorizatii care sa certifice faptul ca au fost luate masurile necesare pentru prevenirea incendiilor, dar si pentru a stinge un eventual incendiu. Pe langa masurile de siguranta care trebuie respectate conform legislatiei in vigoare, fiecare dintre noi poate avea in vedere sa opteze pentru masuri suplimentare de siguranta in fata incendiilor. Una dintre aceste masuri suplimentare poate fi reprezentata de sticla rezistenta la foc.

Conceptul de sticla antifoc

Aceasta sticla care ofera o rezistenta ridicata la foc are la baza doua straturi de sticla. Intre aceste doua straturi este introdus un gel special. In eventualitatea unor temperaturi foarte ridicate generate de un eventual incendiu, gelul respectiv se activeaza si in acest mod contribuie la formarea unui strat protector pentru sticla respectiva. Stratul protector rezultat in urma activarii gelului respectiv este rezistent la flacarile produse de un incendiu.

Dincolo de faptul ca sticla aceasta rezistenta la foc nu permite trecerea flacarilor si rezista la temperaturi foarte mari, vorbim inclusiv de o sticla ce poate rezista la presiunea generata de flacarile unui incendiu. Vorbim astfel despre o sticla securizata care este folosita pentru ferestrele si usile cu rezistenta la foc. Rezistanta la flacari, temperaturi ridicate si presiune mare se datoreaza grosimii sticlei antifoc.

Cu cat grosimea pentru fiecare dintre tipurile de sticla rezistenta la foc este mai mare, grosime exprimata in milimetri, timpul de rezistenta la flacari si temperaturi ridicate este mai mare. Tocmai de aceea, pentru a beneficia de cel mai ridicat nivel de rezistenta si de un timp cat mai indelungat pentru evacuarea spatiului afectat de incendiu, este recomandat sa optezi pentru o sticla avand o rezistenta cat mai mare.

Unde montam sticla rezistenta la foc?

Odata ce am inteles care este conceptul de la care porneste sticla cu rezistenta in fata incendiilor, este important sa avem in vedere cateva locuri unde astfel de sticla antifoc poate fi montata fara nici cea mai mica problema. Peretii despartitori de foc dintr-o cladire poate fi o astfel de alegere in privinta montajului de sticla antifoc.

Un alt loc unde sticla rezistenta la foc este o alegere foarte inspirata este reprezentata de deschiderile de legatura cu etajele superioare si inferioare ale imobilului respectiv. Aici pot fi amintite locatii precum atrium, scarile rulante, scarile deschise. Pentru astfel de spatii este recomandat ca rezistenta sticlei sa fie de cel putin 60 de minute. Sticla antifoc este o alegere foarte avantajoasa si pentru anumite spatii comerciale.

Sticla cu rezistenta la foc poate fi o solutie foarte eficienta inclusiv intre peretele exterior al unei cladiri si deschiderea de la parter, daca exista o astfel de configuratie a imobilului. Nu in ultimul rand sticla rezistenta la foc poate fi montata si in casele personale, daca consideram ca un astfel de produs ne poate aduce mai multa siguranta in eventualitatea unui incendiu si daca arhitectura locuintei permite montarea de astfel de sticla.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.