Blog

Suplimentele alimentare

Consumul de fructe si legume este cu siguranta cel mai important pas pentru a asigura o alimentatie corecta si completa. Dar ce se intampla atunci cand, desi aceste alimente nu lipsesc din meniul zilnic, nivelul anumitor nutrienti este sub limita recomandata? In acest caz se impune adoptarea unui regim special, sustinut de suplimente alimentare care sa restabileasca un nivel normal.

In primul rand, este necesara efectuarea unei serii de analize care sa descopere care este cauza acestui dezechilibru. Rezultatele ar putea arata faptul ca organismul nu reuseste sa asimileze sau sa sintetizeze anumite substante. De aici se pot desprinde alte probleme, deoarece exista legaturi directe intre fiecare vitamina si mineral esential. Asadar, este necesar sa incluzi in dieta zilnica suplimente nutritive care sa ajute la restabilirea unui organism sanatos.

Ce sunt suplimentele alimentare?

Aceste capsule atat de benefice pentru organism sunt substituenti ai substantelor esentiale din organism. Sunt folosite cu rolul de a asigura un nivel optim, in cazul anumitor carente. Cu toate acestea, nu se recomanda utilizarea lor fara o prescriptie din partea medicului deoarece excesul, la fel ca deficitul, poate conduce la instalarea anumitor afectiuni.

Cate tipuri de suplimente alimentare exista?

O diferenta clara trebuie facuta intre suplimentele alimentare naturale si cele obtinute prin diverse procese chimice. Ambelor categorii li se subordoneaza vitaminele, minerale, complexurile esentiale, acizi si aminoacizi, proteine, etc. In esenta, toti micro si macro nutrientii necesari organismului pot fi gasiti sub forma de comprimate, capsule, sirop si nu numai. Toate acestea se impart la randul lor pe mai multe categorii:

Suplimente pentru a elimina carentele

Suplimentele alimentare – solutia pentru orice deficit

Prima si cea mai utilizata categorie, suplimentele menite sa restabileasca nivelul normal a unei substante in corp nu sunt altceva decat extracte naturale ale acelui element sau o varianta similara, prelucrata in laborator. Avantajul acestora este dat de faptul ca un singur comprimat garanteaza doza optima si poate contine si alte vitamine si minerale necesare pentru asimilarea corecta.

Pentru afectiuni specifice

Exista numeroase boli care pot fi tratate prin consumul unei doze mai mari de substante nutritive esentiale. Astfel, concentratiile sunt reglate in asa fel incat tratamentul sa poata fi adaptat in functie de gravitatea situatiei.

Pentru oase si articulatii

Sanatatea cartilajelor depinde in mod direct de alimentatie. Odata cu inaintarea in varsta, procesele naturale de absorbtie se realizeaza mai lent si se impune astfel, sustinerea lor cu un ajutor din exterior sub forma de suplimente.

Pentru piele

Tesuturile mari precum pielea sunt principalele care semnaleaza faptul ca exista o problema pe plan intern. Fie ca alegi sa le consumi, fie ca le folosesti topic la exterior, suplimentele cu acid hialuronic sau colagen sunt direct raspunzatoare de sanatatea si aspectul pielii.

Pentru sportivi

Persoanele care practica efort fizic intens, au nevoie de o cantitate mai mare de nutrienti. Astfel, pentru a nu manca in exces si a obtine totusi toate substantele necesare pentru sustinerea activitatii, suplimentele naturiste reprezinta o sursa ideala in acest sens.

La Go Vita vei gasi toate aceste variante, sub diverse forme, pentru a avea garantia ca iti poti procura tot ce ai nevoie dintr-un singur loc. Magazinul colaboreaza direct cu medici si farmacisti, in asa fel incat sa ofere produse calitative, realizat in raport cu nevoie specifice. Administrarea de suplimente naturale alimentare nu ar trebui sa inlocuiasca totusi un stil de viata sanatos. Ba mai mult, rezultatele cele mai vizibile vor aparea doar in momentul in care consumul acestora va fi dublat de obiceiuri zilnice benefice.

Comanda suplimente alimentare de pe go-vita.ro si te bucuri de cele mai bune preturi pentru tine si sanatatea ta!

BY:

[email protected]

Blog despre fashion, frumusete, sanatate, dieta, parenting, nutritie, stil de viata, calatorii, pareri produse, casa si gradina.