Blog

fotograf de nunta

Sfaturi pentru alegerea fotografului de nunta

Alegerea unui fotograf de nunta este probabil unul dintre momentele cele mai importante in pregatirea unei nunti. Exista multe nuante ale lucrarii fotografului la acest eveniment, care devin vizibile numai atunci cand se vizualizeaza rezultatul, adica fotografiile gata realizate. In acest moment, vizionarea pozelor cu noii soti si cu rudelor lor, aduc din nou bucurie si incantare, iar acest lucru se datoreaza calitatii si experientei fotografului. Daca nu stii cum sa alegi un fotograf de nunta, iata cateva sfaturi care te vor ajuta in acest sens.

Sfaturi
Fa o selectie a celor mai buni fotografi, folosindu-te de site-urile internetului. Propune cate o intalnire cu fiecare dintre ei si acorda atentie politetii si interesului fotografului. Uita-te la portofoliul candidatului. Acesta include in mod natural cele mai bune lucrari ale sale, si,  prin urmare,  portofoliul nu este regula de baza atunci cand il alegi. Cea mai buna optiune a portofoliului sau, ar fi vizualizarea unei nunti de la cap la coada,   adica de la pregatirea mirilor si pana la petrecerea din sala de nunta. Acest lucru iti va permite sa intelegi tehnica fotografului, stilul de lucru si numarul de fotografii de succes. Poate sa facasi 1500 de fotografii, insa numai 100 dintre ele ar putea fi interesante si memorabile pentru tine.

Detalii
Discuta cu fotograful despre timpul pe care acesta il poatea corda, despre plata, eventualele reduceri, conditiile pentru plecarea anticipata, transportul fotografului, daca acesta va merge impreuna cu oaspetii sau singurintr-o alta masina, si, intr-un final rezerva-l pentru data nuntii si fa plata in avans. Uneori, venirea timpurie a fotografului, se plateste suplimentar.Unii fotografi au in compania lor si cate un asistent. Cere-i fotografului sa specifice modul in care se plateste munca asistentului. Rolul acestuia de a ajuta fotograful sa lumineze suplimentar in caperile cu lumina slaba sau sa reduca din intensitatea luminii puternice.  Uneori, asistentul este si fotograf, iar in acest caz,  fotografierea va avea loc simultan din diferite unghiuri. Desigur, acest lucrueste un avantaj.

fotograf de nunta

Instantanee, improvizatii, scene
Discutati despre detaliile, expunand ideile tale si ascultand sugestiile fotografului, daca e mai bine ca fotografiile sa fie facute instantaneu sau bazate pe improvizatii in timpul fotografierii. Acest lucrueste important, deoarece ziua nuntii este incitanta, noii miri pot fi timizi sau pur si simplu se pot concentra asupra altor puncte. Un profesionist adevarat poate spune mereu cum sa intorci capul, unde sa zambesti etc.

Ritmul de foc sau viteza camerei
Acestea sunt detalii tehnice, si cu toate acestea, ar trebui sa acorz iatentie acestui lucru, deoarece in timpul nuntii se petrec lucruriim previzibile, multe interesante si unice. Numarul de lentile, de asemenea, este un detaliu tehnic. Prezenta diferitelor lentile este importanta pentru vremea insorita, ploaie, zapada, diferite scene pentru fotografie, cum ar fi porumbeii, fantani arteziene etc. Privind prin portofoliu, acorda atentie si a acestor detalii.

Activitatea fotografului, impresia pozitiva asupra dialogului cu el, noutatea ideilor propuse de acesta, experienta sa in realizarea fotografiilor de nunta, trebuie sa prezinte interes pentru tine si intr-un final angajarea sa.

BY:

[email protected]

Blog despre fashion, frumusete, sanatate, dieta, parenting, nutritie, stil de viata, calatorii, pareri produse, casa si gradina.