De ce curata colonul?
Exista mai multe modalitati de a face curatarea colonului acasa. O curatare a colonului este actul de a curata sau curata intestinul gros. Acestea pot fi efectuate de catre profesionisti numiti igienici colonici.
In ciuda cercetarilor insuficiente pentru a-si sustine beneficiile, scopul curatarii colonului este de a elimina colonul de orice deseuri stagnante, presupuse toxice incrustate pe peretii intestinului gros.
Beneficiile posibile ale unei curatari a colonului includ:
– Perspectiva mentala imbunatatita
– Imbunatatirea sistemului imunitar
– Pierdere in greutate
– Reducerea riscului de cancer de colon
Poate fi efectuat si acasa prin administrarea anumitor substante orale.
Curatarea colonului este sigura?
Produsele de curatare a colonului sunt disponibile peste tejghea Aceste produse sustin ca sunt naturale. Acest lucru nu inseamna neaparat ca sunt in siguranta. Doar curatarea colonului nu poate ajuta la pierderea in greutate, deoarece majoritatea caloriilor sunt absorbite in intestinul subtire.
Curatarile frecvente ale colonului pot duce la modificarea bacteriilor naturale ale colonului, deshidratare, dezechilibru electrolitic, ruperea colonului, infectie, dureri abdominale, vertij, greata si varsaturi. Acest lucru poate fi periculos in prezenta altor afectiuni medicale subiacente, in special a inimii si a rinichilor.
Produsele de curatare a colonului pot fi administrate pe cale orala sau o clisma sau irigarea colonului pot fi efectuate de catre un profesionist.
10 remedii naturale pentru curatarea colonului
Consuma multa apa: Bea multa apa si ramai hidratat, este cel mai simplu mod de a regla digestia. Consumul de sase pana la opt pahare de apa calduta pe zi este recomandat pentru curatarea colonului. In plus, ar fi util sa consumati fructe si legume proaspete cu un continut ridicat de apa, cum ar fi pepene verde si rosii.
Spalare cu apa sarata: Este util sa amestecati doua lingurite de sare de mare sau sare roz cu apa calduta si sa o beti pe stomacul gol. Stimuleaza miscarile colonului in cateva minute. Acest lucru se poate face de doua ori pe zi.
Dieta bogata in fibre: fibra este un nutrient esential prezent in alimente vegetale sanatoase intregi, cum ar fi fructele, legumele, cerealele, nucile, semintele si multe altele. Fibrele ajuta la cresterea excesului de materie din colon. Pot regla constipatia si intestinele hiperactive. De asemenea, stimuleaza bacteriile utile.
Apa de lamaie si miere: Se amesteca suc de lamaie proaspat, o lingurita de miere si un varf de sare cu apa calda si se bea pe stomacul gol dimineata.
Sucuri si piureuri: acestea includ sucuri de fructe si legume post si curata. Sucurile din mere, lamai si aloe vera ajuta la curatarea colonului. De asemenea, contin substante nutritive care sunt benefice organismului.
Probiotice: Probioticele ajuta la curatarea colonului si la stimularea bacteriilor bune din intestin. Alimentele precum iaurtul, muraturile, otetul de mere si alte alimente fermentate sunt considerate a fi probiotice bune.
Ceaiuri din plante: Incercarea unor ceaiuri din plante poate ajuta sanatatea digestiva prin colon. Ierburile laxative, cum ar fi psyllium, aloe vera si radacina de marshmallow, pot ajuta la constipatie.
Ghimbir: Ghimbirul stimuleaza digestia. Poate fi adaugat la alte sucuri, ceai sau consumat direct. O lingurita de suc de ghimbir si miere poate fi amestecata cu o ceasca de apa calda. Acesta poate fi consumat o data sau de doua ori pe zi.
Ulei de peste: Uleiurile de peste pot fi luate si ca suplimente. Acestea contin acizi grasi omega-3 care sunt eficienti pentru curatarea colonului.
Postul: a nu manca nimic este o metoda de curatare a colonului. Ajuta rinichii si ficatul sa elimine toxinele daunatoare din organism. Apa potabila, sucurile de legume proaspete sau sucurile de fructe proaspete in timp ce postesc va pot ajuta.