Blog

roalert

In ultimele saptamani cred ca foarte multi dintre voi ati primit mesaje test pe telefoanele mobile sau tablete de la RO-ALERT, iata explicatia oficiala IGSU.

IGSU (Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta Romania) a publicat printr-un mesaj pe pagina sa oficiala de Facebook, explicatia, de fapt motivul pentru care Romanii au primit toate aceste mesaje si au anuntat ca in perioada urmatoarele testele vor continua.

Sunt teste obligatorii prin care se pot depista si rezolva eventualele probleme la sistemul national de alertare a populatiei RO-ALERT.

Citat IGSU

„În cursul acestei dimineţi, în urma transmiterii mesajelor de avertizare RO-ALERT către populaţie, în mai multe zone din ţară, au fost sesizate atât cazuri de primire multiplă a respectivului mesaj, cât şi de modificare a textului transmis (separare cuvinte, introducerea literelor „ro” în corpul textului).

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă vă asigură că aceste teste au rolul de a identifica eventualele erori ale sistemului care nu pot fi remediate pe timpul producerii unei situaţii de urgenţă reală.”

Testele ar trebui sa dureze pana la 30 iulie, insa daca apar probleme perioada se poate prelungi.

Chiar daca mesajele au trezit si au enervat pe unii cetateni, IGSU recomanda ca nimeni sa nu dezactiveze optiunea de primire mesaje. In caz contrar ei nu vor mai putea primi mesaje nici in cazul unui pericol real.

BY:

[email protected]

Blog despre fashion, frumusete, sanatate, dieta, parenting, nutritie, stil de viata, calatorii, pareri produse, casa si gradina.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.