Blog

masina de spalat

Pentru a obtine o spalare perfecta a hainelor si a lenjeriei, este esential sa cumparam o masina de spalat potrivita. Pentru a face acest lucru trebuie sa ne concentram in principal pe dimensiuni, numarul de rotatii ale centrifugei si capacitatea acesteia.

Cand alegem o masina de spalat rufe este important sa evaluam in mod corespunzator spatiul in care o vom amplasa. In functie de dimensiune exista trei categorii de aparate. Primul este cel cu incarcare frontala si cu adancime clasica(aprox  60cm). Apoi exista cel cu incarcare verticala, utila atunci cand exista putin spatiu. Si ultimul, asa-numitul Slim, utila pentru cei care nu dispun de spatiu suficient insa nu vor sa renunte la incarcarea din fata.

Avand in vedere ca cele mai populare modele de pe piata apartin primei categorii, producatorii investesc mai mult pentru a obtine cele mai bune rezultate. Prin urmare, in general, modelele subtiri cu incarcare superioara, inca nu pot concura in ceea ce priveste performantele de spalare.

In ultimii ani, modelele cu un numar mai mare de rotatii si cu capacitati mari de suportare a sarcinii sunt celele in care producatorii investesc mai mult. Masina de spalat standard a ajuns acum la 1200 rpm cu cel putin 7 kg de sarcina.

Un alt lucru la care ne uitam de obicei inainte de a cumapara o masina de spalat este viteza de centrifugare. Pe piata exista 800, 1000, si 1200 rpm. Putem gasi insa si modele cu 1400 si 1600 rpm, acestea fiind si mai scumpe.

Vizarea acestor modele(1400rpm, 1600 rpm), nu mareste foarte mult performanta de centrifugare. In plus viteza mare de rotire este una dintre principalele cauze ale stresului mecanic cat si degradarii hainelor pe timpul spalarii si stoarcerii. Din punct de vedere al eficientei spalarii si clatirii chiar si modelele de 1000 rpm pot garanta rezultate satisfacatoare.

In momentul achizitionarii unui astfel de electrocasnic trebuie sa avem in vedere si cantitatea de rufe de care avem nevoie de obicei pentru o sigura incarcatura. Producatorii incearca sa ofere modele cu o capacitate din ce in ce mai mare, capabile sa spele chiar si plapumele.

Astfel, ne fac sa credem ca, cu cat avem mai multa capacitate de incarcare, cu atat este mai bine pentru noi. Adesea, modelele mai capabile sunt si cele care costa mai mult, dar nu intotdeauna sunt cele care spala mai bine.

Masina de spalat este unul dintre cele mai utilizate aparate electrocasnice. De aceea este recomandat sa evaluam cu atentie caracteristicile de mai sus, precum si altele ca: sistemul de securitate, clasa energetica, temperatura de spalare, etc.

 

 

 

BY:

[email protected]

Blog despre fashion, frumusete, sanatate, dieta, parenting, nutritie, stil de viata, calatorii, pareri produse, casa si gradina.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.