Blog

Sistemul de încălzire este unul dintre cele mai importante elemente din locuință. Alegerea corectă te poate ajuta să definitivezi un ambient plăcut, care să inspire căldură și familiaritate. Tocmai de aceea e recomandat să te orientezi către variantele de calitate superioară, care oferă avantaje diverse. Însă, înainte de toate e esențial să analizezi cu atenție toate ofertele disponibile pe piață pentru a te asigura că iei decizia potrivită nevoilor tale.

Dacă ești în căutarea unor proiecte case și încă nu te-ai hotărât în ceea ce privește instalația de încălzire iată cele mai populare opțiuni:

–       Centrală electrică – O variantă eficientă din punct de vedere al randamentului oferit. Nu elimină noxe nocive și nici nu are nevoie de activități constante de mentenanță. Este ideală pentru orice tip de locuință. Însă, va fi nevoie să realizezi o izolare termică adecvată înainte de instalarea centralei. De asemenea, costurile de achiziție și montaj sunt destul de ridicate.

 

–       Centrală pe gaz – Ușor de folosit și întreținut, tocmai datorită specificațiilor tehnice realizate cu atenție. Consumă cu aproximativ 30% mai puțin decât centrala electrică. Tocmai de aceea, facturile la energie nu vor mai reprezenta o problemă. Întreținută corespunzător pot rezista cu succes odată cu trecerea timpului. Însă, trebuie să acorzi o atenție deosebită felului în care este realizată instalarea. Alege doar firme specializate pentru a te asigura că nu intervin situații urgente. Tot mai mulți oameni mor intoxicați cu gaz metan, tocmai din cauza realizării necorespunzătoare a instalației termice. De asemenea, e necesară racordarea la o țeavă de caz. Dacă ai ales o locuință amplasată într-o zonă rurală există destul de mici șansele să te bucuri de avantajele centralei pe gaz.

 

–       Încălzire în pardoseală – Poți opta pentru două variante: încălzire electrică sau cu apă. Indiferent de alegere te vei bucura de performanțe excelente. Sistemul emană rapid căldura care se dispersează uniform în toate încăperile, indiferent de suprafața pe care o prezintă. Este o alegere sigură, care te va ajuta să maximizezi spațiul avut la dispoziție. Lipsa caloriferelor îți va permite să faci combinații estetice impresionante și să adaugi diverse obiecte de mobilier. Totuși, prețul de achiziție este destul de ridicat. Valorile sunt cuprinse între 70 și 100 de lei pe metru pătrat. De asemenea, poate dura câteva zile sau chiar săptămâni până când sistemul poate fi pus în funcțiune. Totul este influențat de caracteristicile tehnice ale locuinței, dar și de cerințele și nevoile tale.

 

–       Panouri solare – Dacă alegi un proiect casă care integrează panouri solare te vei bucura mai mult ca sigur de un confort sporit pe timpul verii. Însă, dacă vrei să utilizezi sistemul la capacitate maximă și în sezonul rece va trebui să adaugi o pompă de căldură sau un cazan termic. De asemenea, va trebui să ții cont de poziția clădirii. E important ca panourile să se afle direct sub acțiunea razelor ultraviolete.

Ce sistem de încălzire să aleg pentru locuință?

Alegerea sistemului de încălzire este un pas esențial pentru crearea unei atmosfere confortabile.

Optează întotdeauna pentru variantele premium și bucură-te de experiențe unice!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.