Blog

Avantajele oferite de BIM Collaborate Pro in proiectele de arhitectura

Programele asistate de computer din categoria Building Information Modeling (BIM) vin sa faciliteze colaborarea in proiectele din domenii de activitate precum constructii, infrastructura, inginerie si arhitectura. Conceptul de la care pornesc aceste aplicatii software se bazeaza pe un model intocmit in functie de o serie de date exacte de proiectare. Aceste date si informatii asigura luarea unor decizii rapide si intocmirea documentatiei intr-un mod cat mai precis si cat mai complet.

Aplicatiile software de tip Building Information Modeling (BIM) inseamna inclusiv evitarea eventualelor erori care pot aparea pe parcursul documentarii si a proiectarii anumitor cladiri. Prin urmare vorbim si despre o imbunatatire semnificativa a randamentului in proiectele din arhitectura, constructii sau infrastructura. Una dintre cele mai performante aplicatii de tip Building Information Modeling este BIM Collaborate Pro de la Autodesk.

Functionalitatile oferite proiectantilor de BIM Collaborate Pro

Versiunea celor de la Autodesk in domeniul aplicatiilor BIM, si anume BIM Collaborate Pro, isi propune sa ofere proiectantilor o serie importanta de functionalitati pentru a imbunatati intr-un mod semnificativ productivitatea in proiectele din domenii de activitate precum constructii si arhitectura. Aceasta aplicatie software vizeaza inclusiv coordonarea mai eficienta in cadrul proiectelor.

In randul functionalitatilor regasim accesul utilizatorilor Revit la Revit Cloud Worksharing pentru posibilitatea de a efectua operatiuni simultan pe modelele Revit incarcate in cloud pentru a putea centraliza toate informatiile unui proiect intr-un singur loc. Acest lucru se poate face fara a tine cont de locatia membrilor echipei de proiectare. Pentru utilizatorii Civil 3D care au acces la Autodesk Collaboration, acestia vor putea colabora de asemenea pe un proiect de tip Civil 3D.

BIM Collaborate Pro asigura accesul la o serie de module foarte utile pentru automatizarea anumitor procese. Modulul Design Collaboration asigura colaborarea intre diferitele specialitati implicate in proiecte (arhitectura, instalatii sau structura). Modulul Document Management faciliteaza gestionarea centralizata a fisierelor aferente proiectelor, dar si colaborarea cu alti specialisti sau factori din cadrul proiectului. Aici facem referire la executanti, manageri de proiect, dezvoltatori sau chiar la subcontractori.

Modulul Account Admin este destinat pentru a crea si a administra conturile utilizatorilor, iar modulul Project Admin permite crearea si gestionarea proiectelor, dar si a drepturilor de acces cu privire la informatiile aferente unui proiect anume pentru anumite categorii de utilizatori. Prin intermediul aplicatiei software BIM Collaborate Pro se poate avea un punct de vedere comun in privinta unui proiect din domenii precum arhitectura, constructii sau infrastructura. In acelasi timp capacitatea de a oferi un raspuns rapid la dinamica specifica proiectelor moderne de constructii este asigurata de aceasta aplicatie software

Beneficiaza de functionalitatile BIM Collaborate Pro

In conditiile in care activezi intr-unul dintre domeniile de activitate in care aplicatiile software de tip BIM isi gasesc utilizare, poti avea in vedere sa beneficiezi de toate atuurile oferite de functionalitatile BIM Collaborate Pro. Firma CADexpert NET pune la dispozitia clientilor care au nevoie de astfel de aplicatii software licentiere pentru BIM Collaborate Pro de la Autodesk. Mai multe detalii privind aceasta aplicatie de tip BIM si subscriptia pentru aceasta aplicatie software pot fi gasite pe www.cadexpert.eu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.