Blog

Afla tot ce trebuie sa stii despre folosirea de aparate oxigen la domiciliu!
aparate oxigen

Pandemia a schimbat viata tututor. Pentru o mare parte din oameni, aceste schimbari au fost mult mai drastice si de durata. Dupa cum bine stii, virusul COVID-19 afecteaza, in principal, plamanii si nivelul de oxigen din sange. Astfel, din ce in ce mai multi oameni au nevoie de aparate oxigen pentru a-si asigura sanatatea pe termen lung.

Totodata, nu se poate spune ca Romania exceleaza atunci cand vine vorba de echipamente medicale portabile ori destinate uzului personal. Mai mult, oamenii nici nu prea au de unde sa afle ca si-ar putea achizitiona un concentrator de oxigen pentru acasa. Asadar, iata tot ce ar trebui sa stii despre folosirea acestui tip de aparate in confortul casei tale!

Aparate oxigen pentru acasa – portabile si fixe

Cand vine vorba de uz personal, poti achizitiona atat aparate fixe, cat si portabile concepute pentru uzul la domiciliu. Spre deosebire de echipamentele medicale profesionale, acestea sunt mai mici si au performante putin mai scazute. Totodata, beneficiul este ca sunt mai usor de folosit.

  • Un concentrator de oxigen fix are rolul de a absorbi aerul din mediul inconjurator si de a-l purifica inainte de a-l transmite catre pacient. Procesul de purificare presupune eliminarea nitrogenului si a altor gaze. Acest tip de aparat poate oferi oxigen constant, fara schimbari la nivelul eficientei – desigur, acest lucru poate fi garantat printr-o sursa de curent stabila.
  • Concentratoarele de oxigen portabile functioneaza pe acelasi principiu. Singura diferenta este modul in care acestea transmit oxigenul purificat catre pacient. Exista produse care pot furniza oxigen in mod constant, dar majoritatea o fac in reprize/doze, in timpul inhalarii.

La achizitionarea de aparate oxigen fixe, este important sa stii care este modul corespunzator de utilizare al acestora. De exemplu, aceste aparate trebuie amplasate doar in camere cu o ventilatie buna pentru a evita supraincalzirea. Mai apoi, aparatele fixe nu trebuie sa fie inghesuite printre alte obiecte – toate gurile lor de aerisire trebuie sa fie neacoperite.

Ai nevoie si de accesorii pentru aparate oxigen?

Desigur, exista si accesorii care pot fi recomandate atunci cand folosesti un aparat de oxigen la domiciliu. Cel mai comun dintre acestea este masca de fata, care poate asigura o concentratie mai mare de oxigen. In acelasi timp, o astfel de masca mentine si caile respiratorii umede pentru a evita efectul usturator de uscaciune.

Totusi, daca nu ai nevoie de o concentratie mai mare de oxigen, dar concentratorul tau pompeaza mai mult de 4 litri de oxigen pe minut, atunci vei vrea sa iti cumperi si un umidificator profesional. Acesta ajuta la prevenirea efectului de uscaciune la nivelul sinusurilor.

De unde cumperi cele mai bune aparate oxigen?

Dupa cum probabil bine stii, nu este usor sa gasesti echipamente medicale pentru uz personal in Romania. De altfel, nici medicii nu prea stiu ce sa iti recomande, constientizand faptul ca majoritatea produselor medicale care au intrat pe piata romaneasca in ultima vreme sunt de slaba calitate.

Din fericire pentru tine, poti gasi aparate de oxigen performante si eficiente in magazinul online ArtroMedicale. Produsele si aparatura din oferta ArtroMedicale vin de la producatori cu renume in domeniu – asadar, calitatea este garantata.

BY:

[email protected]

Succes Grup este o companie specializata in activitati de presa si PR, software, marketing, consultanta si nu numai!Echipa este formata din specialisti din domeniu, aflati intr-o...