Blog

Neiertarea şi iertarea pot fi cele mai dificile probleme din viaţa oricui.

Dr Alex Loyd, iniţiatorul „codurilor vindecării”, spune că, în toţii anii în care a analizat şi consiliat, nu a descoperit nici o boală gravă la oamenii care iertau. Apoi, l-a întalnit pe dr. Ben Johnson – care a studiat tot ce se putea şti despre cancer – şi i-a confirmat că neiertarea se întâlneşte la toţi suferinzii de această boală.

Dr. Alex şi dr. Ben au vorbit cu medici, practicieni ale mai multor tipuri de terapii şi aceştia, la rândul lor, le-au împartaşit convingerea că neiertarea este la rădăcina oricărei probleme pe care au experimentat-o vreodată.

Iată un secret despre neiertare: cel mai adesea, în spatele ei, se ascunde furie, teamă, tristeţe şi alte trăiri din aceeaşi categorie.

Deci, dacă tu, deşi bolnav, crezi că nu ai probleme cu iertarea, întrabă-te pe tine însuţi: „În legătură cu cine sau cu ce simt furie, sau tristeţe, sau teamă?” De obicei, la capătul acestei cercetări, vei găsi neiertarea.

Ea poate fi înspre tine, înspre alţi oameni sau înspre Divinitate. Sau dimpotrivă.

Poţi avea sentimentul că Dumenzeu nu te va ierta, sau semenii tăi nu te vor ierta deşi tu i-ai iertat. Toate aceste trăiri pot afecta crucial memoria celulară.
Neiertările şi amintirile despre ele pot bloca procesele de însănătoşire.

De ce?

Pentru că sunt amintiri distructive, nu înseamnă adevăr şi iubire ci minciună şi egoism.

Orice amintire reprezintă o conexiune. Preferaţi să fiţi legat de iubire şi adevăr sau de ură şi minciună? Iertarea presupune dezlegarea de trăirea negativă.

Chiar dacă persoana implicată nu e dispusă să vă ierte, puterea de a „tăia frânghia” este la dumneavoastră.

“Rugaţi-vă pentru cei ce vă blestemă şi binecuvântaţi-i pe cei care va urăsc”. Aceasta e cea mai puternică apărare împotriva nenorocirilor.

Esenţa unei vieţi pline de iubire, bucurie şi pace este IERTAREA.