In majoritatea aglomerarilor urbane zonele centrale sau zonele cu cladiri pentru spatii de birouri si sedii de firma sunt pline de cladiri care au fatade din sticla si aluminiu. Acest lucru este datorat faptului ca tot mai multi proiectanti, arhitecti si constructori apreciaza proprietatile si caracteristicile peretilor de tip cortina, peretii cortina stand la baza acestor fatade din sticla si aluminiu.
Exista mai multe avantaje oferite de peretii de tip cortina. Sistemele pe baza de pereti cortina pot fi montate in orice plan vertical pentru orice cladire, fara a se tine cont daca exista vreo inclinare avand panta negativa sau panta pozitiva. Peretii de tip cortina pot fi de asemenea aplicati si pentru acoperisuri, pentru cupole sau pentru iluminatoare. Peretii de tip cortina sunt de mai multe tipuri. Fiecare dintre acestea au anumite specificatii si se potrivesc pentru anumite tipuri de proiecte.
Categorii de pereti de tip cortina
Sistemul clasic de pereti cortina este prima categorie. Aceasta se bazeaza pe un profil de aluminiu. Profilele sistemului clasic ai peretilor cortina pot fi vizibile de pe exterior atat pe orizontala, cat si pe verticala. Specificul peretilor cortina pe sistem clasic este ca acesti pereti pot fi montati foarte usor si sunt foarte rezistenti in eventualitatea unor deformari rezultate ca urmare a vibratiilor pe care o cladire le poate resimti.
Sistemul structural este o a doua categorie de pereti de tip cortina. Acest sistem are la baza elemente modulare realizate in cadrul atelierului. Aceste elemente modulare sunt montate ulterior in cadrul structurii de baza pentru fatadele care au drept fundament peretii de tip cortina. In cazul acestui sistem structural vizibilitatea din exterior nu exista, astfel incat rezultatul final este unul foarte apreciat prin prisma finisajelor si a aspectului vizual.
Sistemul semi-structural al peretilor de tip cortina este o a treia categorie. Eficienta acestui sistem este data de rezistenta foarte ridicata in fata presiunii vantului, dar si prin prisma faptului ca isi aduce aportul la realizarea unei fatade care contribuie la o constructie articulata. De asemenea, acest sistem de pereti cortina nu isi pierde nici din proprietatea privind gradul de impermeabilitate. Din punct de vedere estetic este un sistem foarte apreciat prin faptul ca ferestrele privite din exterior ofera aceeasi perspectiva cu ferestrele privite din interiorul cladirii.
Apeleaza la firmele specializate in sisteme de pereti de tip cortina
Peretii cortina contribuie la rapiditatea executiei fatadei unei cladiri, dar si la un aspect modern al fatadei. Usurinta de aplicare a fatadelor de acest tip este un alt beneficiu important. Constructorii pot finaliza o astfel de lucrare in timp foarte scurt, in vreme ce beneficiarii proiectului vor reduce din costurile cu finalizarea fatadei.
Izolarea foarte eficienta este un alt avantaj de care te poti bucura daca alegi fatade pe baza sistemului de pereti cortina. Izolarea eficienta vizeaza atat latura termica, cat si latura fonica. Pentru a te bucura de aceste beneficii este recomandat sa apelezi la firmele care proiecteaza si produc astfel de pereti de tip cortina. Pentru astfel de servicii poti accesa www.arcomglass.ro.