Vânzările de celuloză folosită pentru izolarea spațiilor rezidențiale, prin suflare ori pulverizare, continuă să rămână ridicate în aceasta perioada și în anii următori, arată un studiu publicat recent de către Fact.MR. Agenția de cercetare a analizat o perioadă cuprinsă pe 10 ani (2018-2028), demonstrând că an de an, popularitatea acestui material va continua să crească. Responsabile pentru acest lucru sunt și o serie de tendințe globale, precum cererea tot mai mare pentru soluții de izolații termice eficiente din punct de vedere energetic, împreună cu adoptarea tot mai mare a sistemelor HVAC (incalzire, ventilare și aer condiționat) atât în sectoarele rezidențiale, cât și în cele comerciale. În plus, cererea de izolație termică și acustică în clădirile industriale, menită să îmbunătățească sistemele de răcire și încălzire continuă să stimuleze creșterea acestei piețe.
Studiul constată că popularitatea în creștere și adoptarea acestui tip de izolație sunt influențate în mod remarcabil de utilizarea materialelor reciclate (cum ar fi celuloza), ce sunt pozitive pentru mediu, ieftine, eficiente, ușor de instalat și au un nivel relativ ridicat în ceea ce privește valoarea R (valoarea R măsoară rezistența la fluxul de căldură printr-o grosime dată a materialului – o valoare R mai mare indică o rezistență termică sporită și proprietăți de izolare mai bune.)
Adăugarea de substanțe chimice în materialele izolante de tip umplutură liberă pentru a oferi proprietăți de rezistență la foc pentru aplicații specifice, cum ar fi în case, bucătării etc., va continua să ofere perspective potențiale de creștere a acestui material și a mecanismelor de pulverizare/suflare aferente.
Celuloza a crescut în popularitate în ultimii ani, devenind unul dintre cele mai preferate materiale pentru izolația suflată (ori pulverizată), deoarece:
- Oferă o izolație termică sau acustică verde
- Confera o soluție eficientă energetic,
- Nu este netoxică
- Este disponibilă la prețuri accesibile.
Divizia Tehnologii de construcții (BCT) a UMass Amherst a declarat izolația de celuloză ca o alternativă inteligentă la fibra de sticlă, în timp ce Asociația Producătorilor de Izolație a Celulozei (CIMA) din SUA a afirmat că izolarea unei case de 300 de metri pătrați cu celuloză va recicla la fel de multă hârtie precum ziarele, revistele sau caietele utilizate de aceiași oameni în 40 de ani.
Studiul consideră că funcționarea acestei activități (prin aparatura automatizată, electrică) continuă să câștige un impuls din ce în ce mai mare, datorită eficienței sale operaționale mai mari, a durabilității și a funcționării fără emisii, în comparație cu operațiunile pe gaz și motorină. Înclinația crescândă a consumatorilor către izolația verde pentru a reduce impactul asupra mediului și pentru a îmbunătăți conservarea energiei, împreună cu progresele tehnologice, sunt lucruri ce vor spori creșterea segmentară a acestei piețe.
Potrivit studiului, cererea de izolație suflată va rămâne constantă în sectorul rezidențial, reprezentând o cotă de aproape trei sferturi. Numărul în continuă creștere de rezidenți și clădiri noi va crește probabil nevoia de izolare atât a zidurilor noi, cât și a celor existente, a golurilor diverse și a mansardelor. În plus, numeroase avantaje ale izolației suflate/pulverizate sunt amintite în ceea ce privește scăderea efectivă a cantității de transmisie a sunetului între pereți și asigurarea izolației termice, pentru a îmbunătăți economiile de energie – lucruri ce vor continua să împingă preferința companiilor și a utilizatorilor casnici către aceste soluții.
Alege să pui confortul pe primul loc, printr-o izolație ecologică, naturală, curată și incredibil de eficientă – cere acum o ofertă personalizată pentru izolare cu celuloza Steico la www.izolatiinaturale.ro!