Blog

Obiecte care se pun în sicrie

Încă din cele mai vechi timpuri există obiceiul de a pune în sicrie mai multe obiecte, menite să îi facă trecerea pe lumea cealaltă mai ușoară a defunctului. Este suficient să ne amintim de vechii egipteni și întreaga lor procedură în acest sens. De asemenea, și în zilele noastre, unele persoane care lasă ”cu limbă de moarte”, cum se zice, dorința de a li se pune în sicriu anumite obiecte de care se simt legați sentimental.

 

Bani pentru vămi

 

La ortodocși există credința conform căreia, pentru a ajunge să se înfățișeze în fața Tatălui Ceresc, sufletul celui decedat va trece prin mai multe vămi. De aceea, în buzunarul celui decedat, sau chiar în mână, se așează câțiva bani pentru a plăti aceste vămi.

 

Ac cu ață

 

Un alt obicei, care însă nu are o justificare religioasă, este cel care amintește de așezarea în buzunar a unui ac cu ață, a unei oglinzi sau a unui pieptăn, obiecte despre care se spune că sufletul acestuia va avea nevoie în călătoria sa în lumea de dincolo. Mulți dintre creștinii ortodocși consideră aceste practice drept obiceiuri străbune, și nu le folosesc. În același timp, există și tabăra celor care nu renunță la ele, pentru că așa au prins din moși-strămoși.

 

Icoana de pe piept

 

Chiar dacă nu este inclusă în niciunul dintre multele pachete funerare care îți sunt puse la dispoziție de firma de pompe funebre pentru care ai optat, pe pieptul persoanei care a încetat din viață se așează și o icoană. Pe icoană va fi așezată o lumânare specifică, una recunoscută sub numele de toiag, care va fi aprinsă în timpul rugăciunilor care vor fi făcute de preot la capătul celui care a încetat din viață.

 

Superstiții sau nu?

 

Dacă există anumite obiecte care trebuie așezate în mod obligatoriu în sicriu, cum sunt icoana și toiagul, despre multe altele se spune că sunt doar simple superstiții. În cazul în care nu știi cum să procedezi, cel mai bine este să discuți cu personalul de la firma de servicii funerare, pentru că ei știu cel mai bine cum se procedează în acest caz.

La final, recomandarea noastră este să procedezi după cum crezi tu de cuviință, dar pentru a avea certitudinea unei înmormântări care să respecte cadrul legal, dar și obiceiurile și dogmele religioase, ar fi bine să apelezi la ajutorul dat de profesioniștii în domeniu. Aceștia au pregătirea, dar și experiența necesară pentru a te ajuta să treci cu bine peste această etapă. Tot ceea ce ține de organizarea priveghiului, a înmormântării și a pomenirii de după o poți lăsa în sarcina lor, pentru că se vor achita cu brio de această sarcină. Contra cost, firește!

 

BY:

[email protected]

Succes Grup este o companie specializata in activitati de presa si PR, software, marketing, consultanta si nu numai!Echipa este formata din specialisti din domeniu, aflati intr-o...