Blog

Infiintarea unui PFA cu ajutorul unor profesionisti in infiintarea firmelor

Una dintre cele mai simple forme de organizare pentru a desfasura activitati economice este Persoana Fizica Autorizata sau PFA. Pentru aceasta forma de organizare fiecare persoana fizica poate sa desfasoare diferite activitati in urma carora sa fie platita si pentru care sa poata emite facturi sau chitante. Tot ceea ce trebuie pentru a deschide un PFA este ca persoana respectiva sa detina anumite documente care sa ateste pregatirea profesionala pentru domeniul de activitate in care doreste sa presteze serviciile respective.

Care sunt pasii pentru infiintarea unui PFA?

Daca esti interesat(a) de infiintare PFA, atunci trebuie sa stii ca nu este suficient doar sa detii documente care releva pregatirea si experienta profesionala intr-un anumit domeniu. Vei avea nevoie de un sediu social unde sa figureze inregistrat PFA-ul respectiv, dar si de completarea unei documentatii care urmeaza a se depune la Registrul Comertului, autoritatea statului care se ocupa de infiintarea de noi societati comerciale si entitati cu personalitate juridica.

Pentru aceasta documentatie este nevoie de copii dupa actele care atesta pregatirea profesionala, de rezervarea denumirii pentru viitorul PFA, dar si de completarea unor formulare tip si cereri care sunt depuse in dosarul complet pentru solicitarea de infiintarea a PFA-ului. De cele mai multe ori PFA-ul are denumirea conform cu numele persoanei care urmeaza sa isi deschida aceasta forma de organizare pentru prestarea activitatii economice. La numele complet se adauga abrevierea PFA.

La documentele anterior amintite trebuie adaugat si contractul de comodat sau de inchiriere pentru spatiul unde urmeaza sa fie sediul social la PFA-ului respectiv. In acest context poti opta pentru adresa unde locuiesti sau pentru un sediu social pentru care platesti chirie. Odata ce dosarul este complet, acesta urmeaza a fi depus la Registrul Comertului. In termen de cateva zile vei primi raspunsul cu privire la solicitarea de infiintare PFA.

Lasa infiintarea unui PFA in seama profesionistilor

Daca vrei sa iti infiintezi un PFA pentru a presta diferite activitati economice independente, dar nu vrei sa consumi timp si energie pentru pasii care trebuie parcursi in vederea deschiderii acestei forme de organizare economica, atunci poti lasa intreg procesul in seama unei firme profesioniste care se ocupa de consultanta juridica pentru deschiderea si infiintarea societatilor comerciale.

O astfel de firma iti pune la dispozitie servicii complete pentru deschiderea unui PFA. De la consultanta privind alegerea personalitatii juridice, pana la intocmirea si redactarea actelor necesare a fi depuse la dosarul pentru Registrul Comertului. Vei beneficia inclusiv de reprezentare in fata organelor statului precum Registrul Comertului si ANAF. In acelasi timp intreaga documentatie va fi depusa la Registrul Comertului de profesionistii in infiintare PFA.

Rezolvarea dosarului in mod favorabil se va face fara intarzieri prin prisma faptului ca profesionistii la care ai apelat detin informatiile la zi cu privire la aceste proceduri, dar si prin prisma experientei acumulate de acestia. Prin urmare, in cel mai scurt timp vei primi certificatul de inregistrare si toate documentele care atesta faptul ca poti incepe sa iti derulezi activitatea pentru care ti-ai dorit infiintarea unui PFA.