Jurnalul unui blogger
  • Acasa
  • Lifestyle
  • Sănătate
  • Frumusețe
  • Fashion
  • Familie
  • Casă & Grădină
  • Știri Actuale
No Result
View All Result
  • Acasa
  • Lifestyle
  • Sănătate
  • Frumusețe
  • Fashion
  • Familie
  • Casă & Grădină
  • Știri Actuale
No Result
View All Result
Jurnalul unui blogger
No Result
View All Result
Home Articole promovate
cafeaua-de-dimineata

Espresso & Cafea: Robusta vs. Arabica

Lupanu by Lupanu
in Articole promovate

Câteva diferențe dintre cafeaua Robusta și cea Arabica. La prima vedere, deosebirea dintre cele două specii este una simplă: boabele de Robusta sunt mult mai circulare și au fisura de pe partea plată aproape în linie dreaptă, în timp ce boabele Arabica sunt ovale și mai mari, partea plată a boabelor având crăpătura în formă de ” S “.

Deseori, gustul cafelei Robusta este descris ca fiind asemănător anvelopelor arse sau cauciucului, care … sună dezgustător. Unul dintre motivele doveditoare că gustul nu este la fel de rafinat pentru Robusta este continutul mai mare de cofeină în comparație cu Arabica. Pentru unii poate suna ca un lucru pozitiv, dar cofeina oferă un gust amar, ușor neplăcut. De fapt, boabele Robusta au 2,7% conținut de cafeină, aproape dublu față de boabele Arabica, cu doar 1,5%. În schimb, Arabica conține aproape 60% mai multe lipide și o concentrație de zahăr aproape dublă față de Robusta.

Acest factor, probabil, are un impact mare asupra preferințelor noastre care tind către gustul de Arabica. În prezent, de multe ori veți găsi Robusta într-un amestec de cafea. Dacă sunteți băutori de cafea instant, probabil este tot Robusta, însă unora nu le pasă prea mult de gust.

Destul de ciudat este faptul că Robusta este încă utilizată pe scară largă ca fiind parte a amestecurilor pentru espresso (stil specific italian). Se spune că ajută la îmbunătățirea cremei unui espresso, însă folosirea ei este în detrimentul gustului, care, în opinia noastră, este o Prioritate.

Din aceeași categorie

DIY: Cum să creezi un perete foto spectaculos folosind baloane cu heliu

Look festiv fără machiaj: cum să arăți impecabil doar cu extensii de gene?

espresso-perfect-cafestar

Procesarea cafelei: metoda uscata

Metoda uscată definește ceașca de cafea ca fiind sălbatică și rustică, corp greu și o mulțime de note fructate.

Dry method (numită, de asemenea, metoda naturală) este cea mai veche, mai simplă și necesită utilaje puține. În primul rând, cireșele recoltate sunt sortate și curățate, pentru a le separa pe cele necoapte, supracoapte și deteriorate și pentru a îndepărta murdăria si frunzele. Acest lucru poate fi realizat prin vânturare, care este de obicei făcută de mână, folosind o sită mare. Cireșele coapte pot fi, de asemenea, separate prin flotație în canale de spălare apropiate de zonele de uscare.

Cireșele de cafea sunt răspândite în soare, fie pe terase mari din beton sau cărămidă sau pe rogojini ridicate la înălțimea taliei, pe suporți. Pentru a fi uscate, acestea sunt întoarse cu regularitate, cu mâna sau cu greble. Procesul de uscare poate dura până la 4 săptămâni pentru a se ajunge la conținutul maxim de umiditate 12,5%.

Pentru 90% din cafeaua arabica produsă în Brazilia se folosește metoda uscată, de asemenea pentru cea mai mare parte a cafelelor produse în Ethiopia, Haiti și Paraguay.

Procesarea cafelei: metoda umeda

Metoda umedă descrie ceașca de cafea ca fiind într-adevăr “curată” , care este delicată și cu o aciditate plăcută. În primul rând, cireșele de cafea sunt scufundate într-un bazin de apă pentru a îndepărta orice crengi sau pietricele. Apoi, sunt duse la mașinile si utilajele de fierbere, care îndepărtează pielea de culoare roșie și materialul cărnos, după care intră în caseta de fermentare. Acest proces declanșează o serie de reacții chimice care îmbunătățesc calitatea aromei atunci când bobele sunt prăjite. Când fermentarea este completă, cafeaua este bine spălată cu apă curată în rezervoare sau în mașini de spălat speciale.

Pentru a le reduce umiditatea la maximum 12,5 %, boabele sunt uscate fie la soare, fie într-un uscător mecanic sau, în majoritatea cazurilor, printr-o combinație a celor două. Uscarea la soare se face pe arii extinse din beton sau caramida, plate, cunoscute sub numele de terase sau pe mesele din plasă de sârmă. Boabele sunt așezate într-un strat de 2 pana la 10 cm și sunt întoarse frecvent pentru a asigura o uscare corectă. În funcție de temperatura și umiditatea ambientului, uscarea durează de la 8 la 10 zile.

cafea-cu-inimioara

Ora ideală pentru a consuma cafea

Te-ai întrebat vreodată de ce dimineața, după ce te trezești și îți bei cafeaua te simți mai adormit ca niciodată?
Organismul nostru are propriul ritm în care se trezește. Astfel, cafeaua devine mult mai eficientă dacă este consumată după ora 09:30 și nu înainte. Până la acea oră în organismul nostru avem suficient cortizon pentru a fi cât mai fresh. În cazul în care consumăm cafea imediat ce ne trezim este posibil ca organismul nostru să devină tolerant la cofeină și să avem nevoie de cât mai multă cafea.
Totuși, nivelul de cortizon depinde de la o persoană la alta și este strâns legat de ora la care se trezește.

Studii efectuate de către neurologul Steven Miller de la Universitatea din Maryland. Ne trezim și fără cafea de acum?

ShareTweetPin
Lupanu

Lupanu

Articole asemănătoare

DIY: Cum să creezi un perete foto spectaculos folosind baloane cu heliu

DIY: Cum să creezi un perete foto spectaculos folosind baloane cu heliu

Un perete foto bine realizat poate transforma orice petrecere într-o experiență memorabilă. Dacă vrei să creezi un decor spectaculos, plin...

Citește articolul

Look festiv fără machiaj: cum să arăți impecabil doar cu extensii de gene?

Look festiv fără machiaj: cum să arăți impecabil doar cu extensii de gene?

Te-ai gândit vreodată că nu ai nevoie de machiaj ca să arăți impecabil la un eveniment special? Extensiile de gene...

Citește articolul

Cum să condimentezi corect caltaboșul: ce ierburi și mirodenii să folosești?

Cum să condimentezi corect caltaboșul: ce ierburi și mirodenii să folosești?

Dacă te-ai decis să pregătești caltaboș de casă, știi deja că acest preparat tradițional românesc nu poate lipsi de pe...

Citește articolul

Categorii

  • Adult
  • Articole promovate
  • Casă & Grădină
  • Familie
  • Fashion
  • Frumusețe
  • Gambling
  • Horoscop și Astrologie
  • Lifestyle
  • Sănătate
  • Știri Actuale

Articole recente

  • MApN: Încă două aeronave F-16 dintre cele cumpărate din Norvegia au sosit în România
  • Franța, Germania și Polonia au scos nave în Marea Baltică pentru a intercepta petrolierele Rusiei
  • Mulineta feeder Shimano vs. alte branduri populare
  • Primarul din Sinaia, arestat preventiv după ce a încălcat termenii controlului judiciar
  • Biserica Ortodoxă îi sărbătoreşte miercuri pe Sfinţii Constantin şi Elena

jurnaldeblogger.ro

Blog cu articole interesante despre lifestyle, frumusețe, sănătate, parenting, familie, idei de afaceri, relații, casă și grădină, păreri despre produse.

Despre

  • Home
  • Blog
  • Despre
  • Publicitate

Utile

  • Politica de confidențialitate
  • Politica de Cookie
  • Termeni și condiții
  • Contact

Contact

Suntem aici să îți oferim ajutor! Contactează-ne pentru orice informație sau parteneriat.

  • Acasa
  • Despre
  • Blog
  • Publicitate
  • Sitemap
  • Contact

© jurnaldeblogger.ro. Toate drepturile rezervate

  • Acasa
  • Lifestyle
  • Sănătate
  • Frumusețe
  • Fashion
  • Familie
  • Casă & Grădină
  • Știri Actuale