Blog

Descopera procesul de automatizare industriala si mareste profitul afacerii tale!

Companiile care au ca principal obiect de activitatea producerea de bunuri se bazeaza foarte mult pe un ritm alert de productie. Pentru ca acest ritm sa poata fi unul eficient, este necesar ca toate mecanismele si aparatele utilizate in productie sa functioneze mereu la parametri optimi si sa fie actionate atunci cand trebuie si asa cum trebuie. Din nefericire, acolo unde este necesara actiunea umana pentru ca mecanismele sa fie activate, riscul aparitiei erorilor sau intarzierilor este unul foarte mare. Nu de putine ori se intampla ca firmele sa inregistreze pierderi deoarece procesul de productie este ingreunat de modul in care oamenii utilizeaza aparatura.

In perioada moderna, insa, exista tehnologii si metode prin care aceste sarcini sunt trecute din responsabilitatea oamenilor in cea a sistemelor automate. Apeland la automatizare industriala, scapi de riscul erorilor si de intarzierile care pot ingreuna productia. Iata tot ce trebuie sa stii despre impactul pe care il poate avea o astfel de masura la nivelul profitului firmei tale!

Ce reprezinta procesul de automatizare industriala

Prin automatizare industriala se intelege setul de masuri implementate la nivelul masinariilor si instalatiilor dintr-o intreprindere, pentru ca acestea sa poata functiona fara implicarea oamenilor. Altfel spus, automatizarea industriala este echivalentul digitalizarii proceselor din serviciile de comert, de exemplu. Pentru ca automatizarea sa fie eficienta, este nevoie ca procesul sa fie pus la punct de experti bine pregatiti si conectati la cele mai moderne tehnici de lucru si echipamente.

Cum ajuta automatizarea la cresterea profitului

Atunci cand actiunile de activare a echipamentelor de lucru trec din sarcina personalului in cea a sistemelor automate, necesarul de resurse umane al firmei scade. In mod firesc, functionarea independenta a mijloacelor de productie iti poate permite sa reduci numarul angajatilor si sa economisesti sume considerabile.Pe langa acest aspect, daca automatizezi productia, totul functioneaza mult mai eficient. Motivul pentru care acest lucru este posibil consta in faptul ca activarea si derularea proceselor de productie se face in conformitate cu setari facute in prealabil si respectate cu precizie. Din acest punct de vedere, trebuie remarcat faptul ca nu mai exista riscul aparitiei intarzierilor cauzate de actiunea umana.

De asemenea, indisponibilitatea unor angajati in anumite situatii reprezinta un risc foarte mare de intarziere sau chiar blocare a productiei. Cu sisteme de automatizare industriala, prezenta fizica a angajatilor nu mai este necesara pentru actionarea echipamentelor de lucru, astfel ca orice oprire a productiei este exclusa. Totodata, productia devine mult mai predictibila si firma ta capata o siguranta mai mare ca poate respecta termenele de livrare promise clientilor.

Profitabilitatea companiei creste si datorita faptului ca scad si costurile de productie. Automatizarea modul prin care te asiguri ca echipamentele si utilajele de lucru functioneaza doar atat cat este nevoie, fara a produce un consum inutil de energie. Pe termen mediu si lung, acest lucru se va traduce prin cheltuieli mai mici cu energia si, implicit, un profit mai generos.

Daca decizi sa faci trecerea catre sisteme de automatizare industriala si sa beneficiezi de cheltuieli mai mici si profituri mai mari, apeleaza la Electrotehnics! Cu o experienta de peste 10 ani pe piata din Romania, inginerii companiei te pot ajuta sa beneficiezi de cele mai moderne si sigure tablouri electrice si sisteme de automatizare industriala. Profita de ofertele excelente puse la dispozitie de Electrotehnics si bucura-te de asistenta excelenta de care poti avea parte inca din faza de proiectare a sistemelor! Rezultatul va fi unul excelent, atat din punct de vedere al randamentului proceselor de zi cu zi desfasurate de compania ta, cat mai ales din perspectiva financiara.

 

BY:

[email protected]

Succes Grup este o companie specializata in activitati de presa si PR, software, marketing, consultanta si nu numai!Echipa este formata din specialisti din domeniu, aflati intr-o...