Blog

Cum sa alegi modelul perfect din oferta uriasa de gratare gradina existenta pe piata?

Dupa ce ai terminat de construit casa, cu siguranta vrei sa iti completezi si imprejurimile in asa fel incat sa te bucuri de tot confortul posibil. Un gratar este ceea ce completeaza cu adevarat o gradina si ceea ce iti asigura posibilitatea de a avea mese fresh si sanatoase. Mai mult decat atat, toti musafirii apreciaza invitatii la gratare organizate chiar la tine acasa. Poti sa apelezi la o astfel de solutie si daca vrei sa iti completezi sau sa iti renovezi resedinta.

Cum alegi, insa, cele mai bune gratare gradina si cum ai siguranta ca ele sunt de calitate si ca rezista in timp? Parcurge acest articol pentru a descoperi tot ce trebuie sa stii despre cel mai bun gratar pe care il poti alege pentru gradina ta!

Ce tipuri de gratare gradina exista

Gratarele pentru gradina sunt foarte populare, fapt explicat de pasiunea oamenilor pentru mancarea gatita in acest mod. Pe langa faptul ca fripturile pe gratar sunt mult mai sanatoase decat cele prajite in ulei, aceasta solutie de pregatire a mesei este si una care faciliteaza interactiunile sociale. Iesitul la gratar cu prietenii este mult mai simplu si mai placut atunci cand are loc chiar la tine in gradina. Astfel, majoritatea gospodariilor care dispun de o curte au in dotare si un astfel de gratar.

Fireste, exista mereu optiunea achizitionarii unui gratar simplu, metalic, pe care sa il scoti din camara doar atunci cand il utilizezi. Insa pentru curtile spatioase, mult mai convenabila si mai comoda este varianta construirii unui gratar permanent. Din punct de vedere al materialelor folosite la construirea celor mai bune gratare gradina permanente, exista gratare din caramida, gratare din ciment turnat si gratare din piatra. Cele din caramida si piatra se construiesc prin zidire.

Cum si din ce se construieste un gratar fix

Construirea unui gratar de gradina nu este un proces foarte complicat, insa este nevoie ca persoana care deruleaza acest proces sa fie bine pregatita si sa stie cum sa utilizeze eficient materialele. Pentru construirea unui gratar din caramida, sunt necesare materiale precum mortar, caramizi, ciment si pietris. Rezistenta si longevitatea gratarelor sunt determinate de modul in care sunt respectate etapele de construire.

Fundatia trebuie turnata atent, dupa o buna pregatire a zonei. Betonul trebuie lasat sa se intareasca inainte de a se trece la ridicarea zidurilor. Acestea se ridica in functie de forma dorita si se apeleaza la metoda clasica de construire a zidurilor, prin suprapunerea caramizilor si alipirea lor cu mortar. Ulterior, se toarna o placa peste zidurile construite. Aceasta trebuie sa fie cat mai neteda la final, iar procesul de uscare dureaza cateva zile. In fine, ultimele doua etape necesare sunt cea de ridicare a gratarului, prin zidirea partii superioare si finisarea gratarului prin slefuire si aplicarea de decoratiuni.

 

Toate aceste procese trebuie desfasurate cu maxima atentie, indemanare si folosind doar materiale de calitate. De asemenea, sunt necesare unelte precum ruleta, dalta, nivela, mistrie si sapa. Precizia este foarte importanta si utilizarea materialelor trebuie sa se faca intr-un mod cat mai corect, la fel cum se intampla si in cazul unei case. Este, pana la urma, o constructie din caramida, iar scopul final este acela de a avea un gratar cat mai solid si rezistent in timp.

Daca vrei sa cumperi cele mai bune gratare gradina gata construite, apeleaza la Construiesti.com! Vei descoperi o gama variata de gratare rezistente, din materiale de cea mai buna calitate.

 

BY:

[email protected]

Succes Grup este o companie specializata in activitati de presa si PR, software, marketing, consultanta si nu numai!Echipa este formata din specialisti din domeniu, aflati intr-o...