Blog

Cum alegem cel mai bun rucsac pentru activitatile in aer liber?

Desi nu este obligatoriu sa investim intr-un rucsac pentru activitatile in mijlocul naturii, trebuie mentionat faptul ca acest accesoriu este alegerea potrivita pentru a avea la indemana mancarea pentru pauza de masa, apa de baut pentru ziua in mijlocul naturii, dar si un loc unde putem sa ne punem hainele daca este prea cald sau unde sa ne pastram geaca de ploaie.

Astazi putem gasi diferite modele de rucsacuri pentru activitati in aer liber, de la rucsac de munte, la rucsac militar si rucsac casual. Tocmai prin prisma ofertei de astfel de accesorii, este important sa stim cum putem face alegerea optima pentru a ne bucura de cel mai bun rucsac pentru activitatile derulate in aer liber. Iata deci care sunt principalele criterii pentru a face alegerea potrivita in privinta rucsacului.

1.Volumul rucsacului

Un prim aspect foarte important pentru a ne gasi cel mai bun rucsac pentru activitatile in aer liber se refera la volum. Capacitatea unui rucsac cu privire la spatiul pe care il ofera se masoara in litri. Astfel exista posibilitatea de a opta pentru un rucsac de dimensiuni mici avand un volum de 25-30 de litri. O astfel de alegere este ideala pentru activitati in aer liber pentru 1-2 zile. Daca vrei sa te bucuri de mai multe zile in natura, atunci poti opta pentru un rucsac avand un volum de 75-80 de litri sau chiar un volum de 90-100 de litri.

2.Stilul rucsacului

Un al doilea aspect care trebuie luat in calcul atunci cand urmeaza sa achizitionezi un rucsac pentru activitati in aer liber este stilul acestuia. Poti alege un rucsac militar daca te simti confortabil purtand astfel de echipamente outdoor. Daca nu esti adeptul stilului militar, atunci poti opta pentru rucsaci de munte sau pentru rucsaci casual. Oferta de astfel de stiluri pentru rucsaci este foarte numeroasa.

3.Culoarea rucsacului

Desi pentru multe persoane culoarea nu reprezinta un aspect de luat in considerare, trebuie spus ca de multe ori culoarea este un element important pentru alegerea rucsacului. Fie ca vrei sa asortezi acest accesoriu la culorile echipamentului pe care il folosesti pentru activitatile in aer liber, fie ca ai nevoie de anumite culori in functie de tipul de activitate pe care o practici, acest aspect este unul important intr-o astfel de alegere. Spre exemplu pentru pescuit, vanatoare sau fotografierea faunei cea mai buna alegere o reprezinta un rucsac militar.

4.Gradul de accesorizare al rucsacului

Nu in ultimul rand trebuie sa ai in vedere numarul de buzunare, de chingi sau de catarame pe care il are rucsacul pe care urmeaza sa il cumperi. Buzunarele si chingile se pot dovedi foarte utile atunci cand mergi in natura. Este foarte eficient sa ai la indemana anumite obiecte in buzunare, iar altele sa le poti agata la rucsac cu ajutorul chingilor.Tine cont de aceste aspecte atunci cand urmeaza sa investesti intr-un rucsac pentru activitatile in aer liber. Indiferent daca optezi pentru un rucsac militar sau pentru un alt tip de rucsac, aceste criterii te vor putea ajuta sa faci alegerea potrivita.