Blog

Ce trebuie să știi despre diferite tipuri de hrană pentru câini

Hrana pentru câini este o mâncare uscată echilibrată,  sub formă de crochete mici crocante. Aceasta este  produsă astfel încât să satisfacă nevoile nutriționale ale câinelui și, astfel, să-l ajute să-și mențină sănătatea și condiția fizică. Cu toate acestea, acest lucru depinde de calitatea hranei oferite, care poate varia foarte mult de la o marcă la alta.

Din acest motiv, aproape toți cei care au câini se întreabă la un moment dat dacă merită să îi ofere câinelui lor hrană pentru câini din comerț sau dacă este mai bine să-i ofere un alt tip de mâncare, indiferent dacă este industrială sau preparată în casă.

Dacă nu știi exact ce să faci, este indicat să ceri părerea medicului veterinar, deoarece animalul tău de companie este unic și cerințele sale nutriționale pot fi diferite de cele ale altor câini. Iată, așadar, o comparație generală a avantajelor și dezavantajelor hranei pentru câini față de alte alimente.

Hrană uscată pentru câini vs. hrană umedă

Atât hrana uscată, cât și hrana umedă sunt sortimente care conțin suficienți nutrienți pentru o bună dezvoltare a câinelui. Prin urmare, ambele opțiuni sunt bune pentru câinele tău dacă alegi un brand de înaltă calitate. Cu toate acestea, hrana uscată oferă câteva avantaje ce o transformă în opțiunea preferată pentru majoritatea.

Avantajele hranei uscate față de hrana umedă pentru câini sunt:

  • Hrana este mai ieftină (hrana umedă poate fi scumpă dacă ai un câine mijlociu sau mare);
  • Ajută la îndepărtarea tartrului de pe dinții câinelui;
  • Nu creează multă mizerie.
  • Poate fi păstrată mult timp la temperatura camerei (hrana umedă, odată ce recipientul este deschis, trebuie consumată în timpul zilei sau pusă la frigider).
  • Este mai ușor de dozat.
  • Gazele câinelui sunt mai puțin mirositoare atunci când consumă hrană uscată decât atunci când mănâncă alimente umede.

În ceea ce privește dezavantajele hranei uscate pentru câini în comparație cu hrana umedă, există doar unul:

  • Mâncarea umedă este mai pe placul câinilor.

Hrană uscată pentru câini vs. hrană semi-umedă

Hrana semi-umedă nu vine în cutii ca mâncarea umedă, ci în ambalaje din plastic. Această hrană nu conține un nivel echilibrat de nutrienți și, prin urmare, nu este o opțiune foarte bună pentru câinele tău.

De fapt, alimentele semi-umede au procente foarte mari de carbohidrați și grăsimi, care pot provoca carii dentare. Dacă intenționezi să-i oferi câinelui tău hrană semi-umedă, ar fi să te consulți cu medicul veterinar. Pe de altă parte, ar trebui să i-o oferi doar pentru o perioadă de timp sau ocazional.

Avantajele hranei uscate pentru câini față de hrana semi-umedă sunt:

  • Conține un nivel echilibrat de nutrienți (desigur, dacă este produsă de la o marcă cu produse premium sau super-premium);
  • Nu se lipește de dinți;
  • Ajută la curățarea tartrului dentar.

Singurul dezavantaj pe care îl are hrana uscată în comparație cu hrana semi-umedă este că aceasta din urmă este mai pe plăcul câinilor. Cu toate acestea, această preferință este pentru conținutul ridicat de grăsimi și carbohidrați, deci nu este un dezavantaj din punct de vedere al sănătății.

Hrană super-premium, obișnuită sau generică?

Dacă ai decis să-ți hrănești câinele cu hrană uscată, trebuie să te hotărești ce tip de hrană îi vei da.

Hrana de ultimă generație este cea mai scumpă și este de obicei premium sau super-premium. Hrana obișnuită este hrana produsă de mărci cunoscute, dar nu este premium. Hrana generică este cea vândută în vrac în supermarketuri și în unele magazine pentru animale de companie.

Hrana premium și super-premium este cea mai bună, deoarece este produsă din ingrediente de cea mai bună calitate. Evident, este și cea mai scumpă și acest lucru o transformă într-o opțiune doar pentru unele persoane.

Hrana obișnuită produsă de mărci cunoscute satisface nevoile nutriționale ale câinilor, dar sunt făcute cu ingrediente de calitate inferioară spre deosebire de cele utilizate în producerea hranei premium și super-premium. Prin urmare, digestibilitatea este mai mică, ceea ce te determină să îi oferi câinelui mai multă hrană pentru a-și satisface foamea.

În cele din urmă, hrana generică pentru câini este de cea mai proastă calitate și, în unele cazuri, este posibil să nu îndeplinească nici măcar cerințele nutriționale ale câinelui. Cel mai rău lucru este că, de vreme ce este adesea vândută în vrac, nu ai cum să afli ce ingrediente conține. De asemenea, proporțiile ingredientelor pot varia de la sac la sac.

Prin urmare, dacă îți dorești să oferi câinelui tău hrană de cea mai bună calitate, îți recomandăm să alegi hrană pentru câini de la Lenda, deoarece este o hrană completă și echilibrată, fabricată în Spania, cu ingrediente naturale de calitate superioară, fără conservanți sau organisme modificate genetic, fără aditivi artificiali. Este hrana pe care o mănâncă cu plăcere marii campioni ai lumii. Spor la cumpărături îți dorim!

 

 

BY:

[email protected]

Blog despre fashion, frumusete, sanatate, dieta, parenting, nutritie, stil de viata, calatorii, pareri produse, casa si gradina.