Blog

Care este diferenta dintre aerele conditionate cu Inverter si cele fara

Daca planuiti sa cumparati un aparat de aer conditionat, prezenta sau absenta tehnologiei Inverter este una dintre cele mai importante caracteristici la care sa va uitati. Daca va puneti interebarea “cu Inverter sau fara?”, raspunsul este fara doar si poate cu. Tot mai multa lume apeleaza la astfel de dispozitive intrucat au devenit foarte accesibile si eficiente, iar despre utilitatea lor nici nu mai are rost sa mentionez. Confortul din locuinta/biroul dumneavoastra creste considerabil odata cu instalarea unui aparat de aer conditionat de buna calitate.

Unitatile de climatizare conventionale care nu dispun de aceasta tehnologie au un compresor care functioneaza pe baza principiului pornit-oprit. Ce inseamna lucrul acesta? Foarte simplu; sa presupunem ca doriti ca temperatura camerei sa fie de 22 grade. Aparatul porneste, raceste/incalzeste pana la temperatura selectata dupa care se opreste, repornind dupa ce aceasta scade/creste cu pana la 2 grade. Acest proces de pornire-oprire nu este eficient din punct de vedere energetic si nici foarte comod daca ma intrebati pe mine.

Tehnologia Inverter

In schimb, aparatele de aer conditionat cu tehnologie Inverter dispun de un compresor automat care variaza turatiile in functie de necesitate. Ca sa fiu cat se poate de explicit, daca doriti ca temperatura camerei sa fie de 23 grade, aparatul porneste si in cel mai scurt timp ajunge la parametrii pe care-i doriti, dupa care isi scade turatiile pentru a mentine temperatura constanta; practic acesta functioneaza continuu.

Din punct de vedere energetic este mult mai eficient fata de un aparat de aer conditionat conventional. De asemenea, temperaturile sunt mentinute mult mai bine iar compresoarele de acest fel produc semnificativ mai putin zgomot in timpul functionarii.

Alte diferente majore sunt tehnologiile moderne de care beneficiaza aparatele de aer conditionat cu Inverter fiind mai noi. Niste exemple de astfel de caracteristici sunt: functia Turbo care permite incalzirea/racirea incaperii intr-un timp foarte scurt, posbilitatea pornirii si controlarii temperaturii de la distanta prin intermediul aplicatiilor pentru smartphone-uri si altele care sunt construite special pentru confortul dumneavoastra.

Ca si concluzie, diferetele dintre aparatele de aer conditionat fara Inverter sunt destul de mari si importante fata de cele care dispun de aceasta tehnologie. Recomandarea mea este sa va orientati catre o unitate de climatizare care beneficiaza de tehnologia Invrter pentru o eficienta mai buna, atat din punct de vedere energetic cat si din punct de vedere al confortului, durabilitatii.

BY:

[email protected]

Blog despre fashion, frumusete, sanatate, dieta, parenting, nutritie, stil de viata, calatorii, pareri produse, casa si gradina.