Blog

Fisa medicala auto este un document esential in procesul de obtinere a permisului de conducere. Fara aceasta fisa, oricat ai fi de bine pregatit din punct de vedere teoretic si oricat de bine ai conduce, nu vei putea obtine permisul.

Ce este fisa medicala auto?

Este un document solicitat de DRPCIV, care confirma faptul ca solicitantul permisului de conducere este apt sa conduca, din punct de vedere medical. Daca in trecut fisa medicala auto se obtinea destul de greu, fiind nevoie de multiple vizite la spitale si clinici medicale si de o birocratie stufoasa, astazi poate fi obtinuta in doar cateva ore, la preturi mai mult decat atractive.

Ce trebuie sa faci pentru a putea obtine rapid fisa medicala?

1. Trebuie sa gasesti o clinica in care sa poti duce la bun sfarsit toate testele medicale, asa cum este fisamedicala.info;
2. Trebuie sa analizezi oferta financiara pe care o are clinica. Poti gasi tot felul de reduceri si oferte interesante;
3. Trebuie sa pregatesti actele pe care ti le vor solicita reprezentantii clinicii. Vei avea nevoie de Buletin/carte de identitate, fisa de scolarizare, o adeverinta de la medicul de familie din care sa rezulte ca nu suferi de boli cronice, o scrisoare medicala de la medicul diabetolog, in cazul in care suferi de diabet si ochelari de vedere;
4. Trebuie sa mergi in clinica medicala si sa faci toate testele.

In mod normal, fisa medicala auto este obtinuta in ziua in care faci testele. Exista inclusiv clinici care fac toate testele si elibereaza fisa in maximum 60 de minute.

fisa medicala auto
fisa medicala auto

Care sunt testele medicale pe care trebuie sa le faci?

Testele medicale solicitate pentru fisa medicala auto au in vedere impactul pe care anumite probleme medicale l-ar putea avea asupra participantilor la trafic. Elevii scolilor de soferi trebuie sa fie consultati de specialisti in urmatoarele domenii:

  • Medicina interna, pentru a se descoperi eventualele boli clinice;
  • ORL, pentru a se descoperi problemele de auz sau de echilibru;
  • Oftalmologie, pentru a se descoperi problemele de vedere;
  • Ortopedie/chirurgie, pentru a se descoperi problemele de miscare;
  • Neurologie, pentru a se descoperi problemele privind reflexele si reactiile la stimuli;
  • Psihiatrie, pentru a se descoperi eventualele probleme psihice.

Toate aceste teste sunt facute in aceeasi zi si de regula sunt cat se poate de simple.

Intrebari si raspunsuri despre fisa medicala auto

Cat costa? Costul poate sa difere de la o clinica la alta. In general este de aproximativ 130 de lei;

Cand este solicitata? Ori de cate ori cineva vrea sa devina sofer sau unui sofer care i-a expirat sau i-a fost suspendat/anulat permisul de conducere si doreste sa il reinnoiasca;

Unde poate fi obtinuta? In orice clinica medicala autorizata;

Cat timp este valabila? Termenul de valabilitate este de 6 luni de la efectuarea analizelor medicale;

Cand este refuzata eliberarea fisei medicale? Persoanele care sufera de epilpsie, dependenta de alcool, tulburari psihice majore, retard mental sau alte probleme neurologice si neuropsihice grave nu pot obtine permisul de conducere si, in mod automat, nu vor primi fisa medicala.