Blog

Ce ar trebui sa le stii despre pierderea in greutate

Indiferent daca obiectivele de slabire implica pe care le ai sunt de a pierde 5 kilograme sau mai mult de 50, aceleasi principii determina cat de mult in greutate pierzi si cat de repede va avea loc pierderea in greutate.

Greutatea corpului nostru este determinata de cantitatea de energie pe care o luam ca hrana si de cantitatea de energie pe care o cheltuim in activitatile zilelor noastre. Energia se masoara in calorii. Metabolismul este suma tuturor proceselor chimice din corp care sustin viata.

Rata metabolica bazala este numarul de calorii (cantitatea de energie) de care aveti nevoie pentru ca corpul dumneavoastra sa indeplineasca functiile necesare. Daca greutatea dvs. ramane constanta, acesta este probabil un semn ca luati aceeasi cantitate de calorii pe care o ardeti zilnic. Daca castigi in greutate incet in timp, este probabil ca aportul tau caloric sa fie mai mare decat numarul de calorii pe care le arzi prin activitatile tale zilnice.

Fiecare adult controleaza cantitatea de alimente pe care o consuma in fiecare zi, astfel incat aportul nostru de calorii este ceva ce putem controla. Intr-o masura majora, putem controla, de asemenea, productia de energie sau numarul de calorii pe care le ardem in fiecare zi.

Numarul de calorii pe care le consumam in fiecare zi depinde de urmatoarele:

– Rata noastra metabolica bazala (BMR), numarul de calorii pe care le ardem pe ora pur si simplu fiind in viata si mentinand functiile corpului
– Nivelul nostru de activitate fizica

Pentru unii oameni, din cauza factorilor genetici (mosteniti) sau a altor conditii de sanatate, rata metabolica de odihna (RMR) poate fi usor mai mare sau mai mica decat media. Greutatea noastra joaca, de asemenea, un rol in determinarea numarului de calorii pe care le ardem in repaus – cu cat sunt necesare mai multe calorii pentru a va mentine corpul in starea actuala, cu atat este mai mare greutatea corpului. O persoana de 100 de kilograme necesita mai putina energie (hrana) pentru a mentine greutatea corporala decat o persoana care cantareste 200 de kilograme.

Stilul de viata si obiceiurile de munca determina partial cate calorii trebuie sa consumam in fiecare zi. Cineva al carui loc de munca implica munca fizica grea va arde in mod natural mai multe calorii intr-o zi decat cineva care sta la birou majoritatea zilei (un loc de munca sedentar). Pentru persoanele care nu au locuri de munca care necesita activitate fizica intensa, exercitiile fizice sau activitatea fizica crescuta pot creste numarul de calorii arse.

Ca o estimare aproximativa, o femeie medie cu varsta cuprinsa intre 31 si 50 de ani, care are un stil de viata sedentar, are nevoie de aproximativ 1.800 de calorii pe zi pentru a mentine o greutate normala. Un om de aceeasi varsta necesita aproximativ 2.200 de calorii. Participarea la un nivel moderat de activitate fizica (exercitii fizice intre trei si cinci zile pe saptamana) necesita aproximativ 200 de calorii suplimentare pe zi. Programele de exercitii fizice mai extenuante, cum ar fi cele cu focalizare cardio, pot arde si mai mult.

BY:

[email protected]

Blog despre fashion, frumusete, sanatate, dieta, parenting, nutritie, stil de viata, calatorii, pareri produse, casa si gradina.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.